Ornatus Discografie
pppppkk

 

 

 

 

Tears in heaven - Eric Clapton

Op 19 juli 2021 startte KRO-NCRV met een nieuwe dramaserie Swanenburg. In de eerste aflevering is een begrafenis te zien van de vader van een gezin met 4 kinderen. Bij zijn overlijden heeft hij 3 kleinkinderen. Op het kerkhof zingen deze 3 kleinkinderen tears in heaven.

Dit nummer uit 1991 is natuurlijk bekend van Eric Clapton. Hij schreef de song samen met songwriter Will Jennings. Het is afkomstig van de soundtrack van de film Rush uit 1992 en is ook op single verschenen. Clapton maakte ook nog een acoustic-version, die te vinden is op het album Unplugged uit 1992. Het nummer staat ook ieder jaar hoog in radio 2 top 2000.

Het nummer is geļnspireerd op het tragische overlijden van Claptons vierjarig zoontje Conor die op 20 maart 1991 uit het raam van de 53ste verdieping van een wolkenkrabber naar beneden viel.

 

Goodbye - Emmylou Harris

In 1995 gooide countryzangeres Emmylou Harris het over een andere boeg. Ze ging in zee met producer Daniel Lanois en dat leverde niet het traditionele countrygeluid op, maar een album met een wat hemelse sfeer. Het album kreeg de titel Wrecking ball. De titelsong is geschreven door Neil Young en hij zingt zelf ook mee op dit lied.

Op het album staat het nummer goodbye. Eens introduceerde Harris tijdens een concert in Dublin deze song als "its the saddest song I ever recorded". Het is inderdaad een tranentrekker van jewelste waarin Harris op hartverscheurende wijze het trieste einde van een korte relatie van lang geleden bezingt. Ze zegt dat ze zich niet meer kan herinneren dat ze afscheid heeft genomen en voelt soms het gemis.

 

                       Silent house - Crowded House

Silent house is een lied over vergankelijkheid en afscheid. Het is te vinden op het album Time on earth van Crowded House uit 2007.
Het nummer werd geschreven door Natalie Maines tezamen met Neil Finn van Crowded House. De Dixie Chicks namen het nummer in 2006 op.

Crowded House coverde het nummer voor hun album Time on earth. Wat het nummer zo bijzonder maakt is de interpretatie die eraan gegeven wordt. Bij Natalie Maines gaat het over een grootmoeder die Alzheimer heeft.

Maar Neil Finn heeft in het nummer de in 2005 overleden Crowded House drummer Paul Hester voor ogen. Ook hij is verdrietig, maar in het lied klinkt ook hoop door. Een prachtig nummer over verlies en loslaten.

 

 

 
© 2018 Ornatus . All Rights Reserved
Website templatesBusiness directory UKYellow pages USWebsite design companyWeb design directoryWeb design directory AustraliaWeb design directory CanadaFree wedding web templates