Ornatus discografie
pppppkk

 

 

 

 

 Remember: de mooiste nummers

Andrea Bocelli - vivo per lei:

Dit nummer is afkomstig van het album Bocelli uit 1995. Bocelli zingt dit prachtige lied samen met zangerers Giorgia. Het lied werd geen hit in Nederland, maar staat ieder jaar opnieuw vrij hoog in de radio 2 top 2000.

Mariah Carey - without you:    

Dit nummer is oorspronkelijk van Harry Nilsson uit 1972. In Nederland stond without you in de uitvoering van Mariah Carey 6 weken op 1 in de top 40. Het nummer is te vinden op het album Music box uit 1993.        

Fleetwood Mac - songbird:

Dit nummer is afkomstig van het zeer succesvolle album Rumours. Het lied was de b-side van dreams. De song is geschreven door Christine McVie en staat sinds 2013 in de radio 2 top 2000.                  

Elton John - your song:

Aanvankelijk zagen de platenbazen niets in het uitbrengen van dit wonderschone lied op single. Uiteindelijk groeide het uit tot een klassieker en is al vele jaren het hoogst genoteerde nummer van Elton John in de radio 2 top 2000. Het lied is afkomstig het album Elton John uit 1970.

Neil Young - heart of gold:

Een prachtig lied afkomstig van het album Harvest uit 1972. Vooral dankzij dit nummer haalt Harvest hoge verkoopcijfers. Neil Young behaalde met heart of gold zijn enige nummer 1-hit in de USA uit zijn carrière. De plaat bereikte de 9e positie in de Nederlandse Top 40.

John Lennon - jealous guy

Yoko Ono inspireerde haar vriend John Lennon tot het schrijven van twee wonderschone songs. In het voorjaar van 1968 schrijft John Lennon in India een teder melodietje dat hij de werktitel child of nature meegaf. Maar hij was niet tevreden met de tekst. Tijdens de opnamen voor het album Imagine wordt dit lied tevoorschijn gehaald en bewerkt tot een van de meest geliefde liedjes van hem, jealous guy, waarin hij met voelbare emotie de bekende regels 'i didn't mean to hurt you, i'm sorry that i made you cry' zingt. Later werd dit lied succesvol gecoverd door Roxy Music in 1981.

John Lennon - imagine

Een ander lied dat er waarschijnlijk niet gekomen zou zijn zonder de creatieve inbreng van Yoko Ono is imagine. Pas in 2017 kreeg Yoko Ono de juiste credits als co-auteur toegeschreven. Imagine is een anti-oorlogslied en een utopisch verlangen ('you may say i'm a dreamer') naar een betere wereld, dat het vooral goed doet aan het einde van een jaar. Zo bereikte dit nummer eenmalig de eerste positie van de top 2000 in 2015. Net als jealous guy is ook imagine afkomstig van het album Imagine uit 1971. Beide nummers zijn ook te vinden op de verzamelcd Lennon legend  uit 1997.

Simon & Garfunkel - The sound of silence

Dit is een welhaast klassiek lied dat je bij veel scharniermomenten in het leven kunt benutten om je emoties te reguleren. Het is een lied dat vraagt om bezinning, stilstaan en overpeinzing. De stilte is een prachtige metafoor die je voor meerdere gebeurtenissen en gevoelens kunt gebruiken. Het kan verwijzen naar bv. de eenzaamheid, pensioen, leegte, sterven maar ook intiem klein geluk. Het nummer horen we in een akoestische versie voor het eerst op het album Wednesday morning 3 AM uit 1964, maar het krijgt zijn herkenbare - door een elektrische gitaar gedreven - sound op het album Sounds of silence. Welke versie te prevaleren is hangt af van de stemming waarin je verkeert.

R.E.M. - Everybody hurts

Prachtig ontroerend lied waarin iemand inpraat op een persoon die zo door het leven gekwetst is dat hij/zij het niet meer ziet zitten: Ondanks alle pijn en verdriet ben je niet alleen. Zoek troost bij je vrienden. Everybody hurts was in Nederland een grote hit in 1993 en is te vinden op het album Automatic for the people uit 1992.

Joni Mitchell - Both sides now

Een lied over de twee kanten van liefde, de mooie en niet zo mooie kant, maar waarbij uiteindelijk de teleurstelling overheerst, namelijk de liefde niet te kennen en het als een illusie af te doen: 'I've looked at love from both sides now, from win and lose, and still somehow, it's love's illusions i recall, i really don't know love at all.' De song is afkomstig van het album Clouds uit 1969. Both sides now is door veel artiesten gecoverd. In het bijzonder noem ik de Arubaanse zanger Euson (positie 7 in de Nederlandse top 40) en de band Clannad samen met Paul Young.

Oleta Adams - Window of hope

'Keep looking for the light of the window of hope' is de boodschap van het lied window of hope. Een troostend lied over hoop: 'Hope is a waking dream'. Het lied is afkomstig van het album Evolution (1993).

Elton John - Nikita

Nikita is een dramatisch liefdeslied over een onbereikbare liefde voor een grenssoldaat bij de Berlijnse Muur. Hoewel Nikita een Russische jongensnaam is heeft de regisseur van de videoclip er een vrouw met kort haar en een onweerstaanbare glimlach van gemaakt. Elton John scoorde met deze ballad in 1985 een enorme wereldhit. Het lied is te vinden op het album Ice on fire.

 

 

 

 

 

 

 
© 2018 Ornatus . All Rights Reserved
Website templatesBusiness directory UKYellow pages USWebsite design companyWeb design directoryWeb design directory AustraliaWeb design directory CanadaFree wedding web templates