Ornatus discografie
pppppkk

 

 

 

 

 

 

Isn't she lovely - Stevie Wonder

De eerste kennismaking met Stevie Wonder was toen ik in 1969 of 1970 het nummer yester-me, yester-you, yesterday op de radio hoorde. Stevie Wonder stond aan het begin van wat een een bewogen en alom geprezen carrière is geworden.

Zijn meesterwerk is ongetwijfeld het dubbel--album Songs in the key of life uit 1976. Dit meesterwerk werd in Nederland tot het beste album van dat jaar verkozen. Hoewel het lied in Nederland niet op single is verschenen staat het wel ieder jaar stevig in de middenmoot van de radio 2 top 2000.

Op dit album staat het liedje isn't she lovely, waarin Wonder de liefde voor zijn pasgeboren dochter Aisha bezingt. Eigenlijk kan dit nummer niet ontbreken op een Baby-Welkom, mits je natuurlijik van de stijl van Wonder houdt. Op het nummer zijn de eerste huilgeluiden van Aisha te horen tijdens de bevalling. Op het eind van het lied is een opname gemixed waarin Wonder zijn dochter in bad doet.

 

lullabye (goodnight, my angel) - Billy Joel

Op het laatste soloalbum van Billy Joel River of dreams uit 1993 staat het prachtige lullabye (goodnight, my angel). Joel schreef dit lied voor zijn dochter Alexa, op het moment dat ze nog een jong kind is. Het is een liedje voor het slapen gaan. Het is tijd om de ogen te sluiten en alle vragen die je nog wilt stellen voor later te bewaren. Voordat ze gaat slapen stelt Joel haar gerust dat hij haar nooit zal verlaten en dat ze altijd een deel van zijn leven zal zijn. Ook vraagt hij haar om te dromen hoe geweldig haar leven zal zijn. Op het eind zegt hij tegen Alexa dat zij eens dit slaapliedje ook voor haar eigen kind zal zingen.

De song is de vierde single van het album River of dreams, maar werd in Nederland geen hit. Bescheiden succes was er wel in Amerika en Canada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2018 Ornatus . All Rights Reserved
Website templatesBusiness directory UKYellow pages USWebsite design companyWeb design directoryWeb design directory AustraliaWeb design directory CanadaFree wedding web templates